OM VINLAGRING

FRI FRAKT ÖVER 499 KR

GUIDE - BYGG IN VINKYL UNDER BÄNK


hero

VINLAGRING - THURSDAY, 22 APRIL, 2021

GUIDER

GUIDE - BYGG IN VINKYL UNDER BÄNK

Det blir allt trendigare att låta sitt kök kompletteras med en vinkyl, vare sig du är en novis eller en väl rustad vinsamlare. Vi delar ofta med oss av fina miljöfoton i våra kanaler på hur ett kök kan se ut med en inbyggd vinkyl och kanske har du börjar fundera på att skaffa det hem? Att få samla sina vinflaskor i en inbyggd vinkyl i köket och på ett snyggt och prydligt sätt kunna servera dem lätt när man vill. Vi vågar påstå att den exklusiva känslan man får av att bygg in sina produkter i köket ökar, så bygg in din vinkyl i köket! Välkommen till vår guide - Bygg in vinkyl under bänk!INTEGRERBAR ELLER INBYGGD? VAD ÄR EGENTLIGEN SKILLNADEN?

Integrerbara och inbyggda vinkylar är tillverkade för att klara av att bli inbyggda under till exempel en köksbänk eller integreras helt i ett skåp. Den här typen av lösningar passar bra för dig som vill ha ett mer sömlöst utseende på ditt kök, eftersom vinkylen smälter in på ett snyggt sätt. En integrerbar vinkyl installeras i ett högskåp och är därför lite mer avancerad än en inbyggd vinkyl. En integrerbar vinkyl frigör dessutom plats från golvytan och utbudet idag är så pass stort, så att hitta en vinkyl som matchar din köksinredning är inte svårt. Integrering kräver dock en viss framförhållning då du behöver planera in ventilationsflödet och ta med det i dina beräkningar innan du bygger. En inbyggd vinkyl är ofta försedd med ventilation nere vid sockeln vilket gör att de kan stå tätt utan att riskera att överhettas. Ofta byggs de in under en bänkskiva i köket likt en diskmaskin.VAD FINNS DET FÖR FÖRDELAR MED ATT FÖRVARA I EN INBYGGD VINKYL?

Om du redan har en större förvaring eller vinkällare hemma kan det passa bra med en mindre inbyggd kyl som du har närmre till hands för att enkelt kunna plocka fram kylda viner smidigt i köket och servera dina gäster. Perfekt om du inte vill ha en större vinkyl i köket.imageimageimageimage


HUR BYGGER MAN IN EN VINKYL UNDER BÄNK?

En vinkyl under bänk fungerar ungefär som när du sätter in en diskmaskin under bänkskivan. Det finns några saker du behöver tänka på innan installationen av din vinkyl.


  • Eluttag i närheten av vart du tänkt placera din kyl.
  • Höjden på dina köksluckor. Att ha samma höjd ger ett enhetligt intryck till ditt kök.
  • Tänk på dörrens svängradie, du behöver lite plats i sidled för att kunna öppna dörren fullt.
  • Ventilationen. På en inbyggd vinkyl sitter ventilationen längst ner i sockeln och det är viktigt att den inte täcks för.
  • Droppskydd är något som idag finns krav från många försäkringsbolag att det finns under vitvaror vid eventuell vattenläcka.
  • Integrerat gångjärn ger ett snyggt och enhetligt intryck.


VAD FINNS DE FÖR OLIKA FLASKKAPACITETER?

Flaskkapaciteten är hur många flaskor din kyl är byggd för att förvara. Räkna på din nuvarande samling och försök uppskatta din framtida samling för att få en fingervisning om vilken kapacitet du behöver. Eller om du har en vinkällare, så kanske du vill välja att bygga in en liten vinkyl i köket, då kan du räkna på hur många viner du vill hålla redo i serveringstemperatur. Antalet flaskor är sedan en fingervisning, självklart beroende på hur stora flaskorna är som du väljer att förvara.


Den minsta storleken av vinkylar på 15 centimeter i bredd tar oftast runt 7-8 stycken flaskor. Därefter kommer storleken större i 30 centimeter bredd och här kan kapaciteten variera lite mer mellan 15 och 30 flaskor. I mellanstorlekarna med bredd 40-50 centimeter ryms cirka 25-35 flaskor eller 35-45 flaskor. De största kylarna för inbyggnad under bänk har en bredd på 60 centimeter och de har också större variation i kapaciteten och kan förvara mellan ungefär 30-70 flaskor.


Läs gärna våra andra guider vi har i vår samling - du hittar de under Inspiration och här nedan.