DEV: no component selected

OM VINLAGRING

FRI FRAKT ÖVER 499 KR

Vinlagrings köpguide

Vår köpguide! vinlagring.se


Vad kul att du börjat fundera eller kanske redan bestämt dig för att köpa riktigt bra förvaring av ditt vin i form av en vinkyl eller vinlagringsskåp! För att hjälpa dig lite på traven har vi satt några första övergripande frågor som är bra att börja med. Varmt välkommen till Vinlagrings köpguide – del 1!

hero
VAD SKA MAN TÄNKA PÅ INFÖR SITT KÖP?

VAD SKA MAN TÄNKA PÅ INFÖR SITT KÖP?

Vi vet att det kan vara svårt att veta vad man behöver tänka på när man ska köpa en vinkyl eller ett vinlagringsskåp men för att göra det lite enklare för er har vi satt ihop några frågor och funderingar som man kan behöva tänka på innan man klickar igenom köpet av en ny vinkyl. Det finns mängder av modeller och detaljer man kan läsa in sig om på produktnivå, men vi listar några övergripande frågor som kan vara bra att gå igenom.

HUR MÅNGA FLASKOR VILL DU FÖRVARA?

HUR MÅNGA FLASKOR VILL DU FÖRVARA?

Kanske har du redan ett lager av vin som behöver förvaras eller så planerar du att börja din samling – oavsett är det bra att börja att fundera på vilken kapacitet du vill att förvaringen ska klara. Här kommer några exempel på storlekar med ungefärligt antal flaskor:

  • 15 cm tar ca. 7 flaskor
  • 30 cm tar ca. 15–25 flaskor
  • 40 cm tar ca. 25–35 flaskor
  • 60 cm tar ca. 40–50 flaskor
VILKET ÄR DITT FRÄMSTA BEHOV – LAGRA VINET ÖVER TID ELLER KYLA INFÖR SERVERING?

VILKET ÄR DITT FRÄMSTA BEHOV – LAGRA VINET ÖVER TID ELLER KYLA INFÖR SERVERING?

Den övergripande bilden är att en vinkyl kyler ditt vin inför servering medan ett vinlagringsskåp har som syfte att lagra ditt vin över längre tid samt har kapacitet för fler flaskor än en vinkyl. Även om detta är en övergripande bild så finns det vinkylar som du även kan både kyla och lagra vin samt vinlagringsskåp som kan göra båda delarna också. För att guida dig lite mer kommer här de olika varianterna:

VINKYL

VINKYL

En vinkyl passar dig som vill ha vinet i perfekt serveringstemperatur och som kanske har ett nytt intresse för vin och vill börja med sin lagring på ett väldigt simpelt sätt. Kanske har du haft ett vanligt vinställ i hemmet och är redo att kyla flaskorna vibrationsfritt, i rätt temperatur och serveringsklart. Du får samtidigt en fin och elegant inredningsdetalj i hemmet.

VINLAGRINGSSKÅP

VINLAGRINGSSKÅP

Ett vinlagringsskåp passar dig som vill att dina viner ska lagras under en längre period och inte avnjutas direkt. Det finns möjlighet att justera temperaturen mellan 5–20 grader och beroende på vad för vin du lagrar kan det anpassas på de olika hyllorna. Det passar dig som kanske inte har möjlighet att bygga en vinkällare, eller som haft en vinkyl tidigare och vill komplettera med vinlagring på nästa nivå.

Vinlagring.se

1-ZON

Har vinkylen en temperaturzon kan du ställa in temperaturen i hela vinkylen medan flera temperaturzoner ger dig möjlighet att justera temperaturen i olika delar av kylen. Ska du endast lagra dina viner (t.ex. rött, vitt och mousserande) föredras en stabil temperatur på 12–14 grader. I det fallet räcker en temperaturzon.

2-ZON

Vinkylen låter dig justera temperaturen i spannet 5-20°C. Skåpet har två temperaturzoner vilket möjliggör två olika temperaturer. Det gör att du kan välja olika sorters viner, men med möjligheten att ha dem förvarade i samma skåp. Generellt sett ser det ut såhär, men det finns varumärken som tillåter större valfrihet, där du kan ställa in temperaturen precis som du vill mellan zonerna.

VART SKA DU PLACERA DIN KYL?

VART SKA DU PLACERA DIN KYL?

Vilket rum skulle du vilja placera din vinkyl? Här är det såklart både en fråga om inredning och kapacitet med utrymme - vart har du de rätta förutsättningarna hemma hos just dig? Kanske är det köket, källaren eller vardagsrummet? Tänk på att kylen behöver el och eventuell luft omkring.

Vinlagring.se

INBYGGD

Det finns många sätt att bygga in sin vinkyl, vanligast är i köket. Du kan välja att bygga in en vinkyl under bänken så det låter din förvara vinet på ett snyggt och smidigt sätt, mitt i hemmets mittpunkt, för enkel access.

INTEGRERBAR

En integrerbar vinkyl kan du placera i köket i ett högskåp, precis som du har andra inbyggnadsprodukter. Här kan du bygga in den i anslutning till din mikrovågsugn eller bredvid din ugn.

FRISTÅENDE

Vill du kunna möblera om och flytta den från ett rum till ett annat? Om du väljer ett fristående finns det möjlighet att flytta den till ex ett annat rum.

Vi hoppas att våra frågor i köpguiden har hjälpt dig att svara på några av de funderingar man kan ha innan man köper sin nya vinkyl eller vinlagringsskåp! Om du har ytterligare frågor eller behöver personlig hjälp är du varmt välkommen att kontakta oss på info@vinlagring.se.

vinkyl-1
vinkyl-2
vinkyl-3