OM VINLAGRING

FRI FRAKT ÖVER 499 KR

FRÅN VINSTÄLL TILL SKRÄDDARSYDDA VINKÄLLARE


I över 20 år har vi hjälpt våra kunder med allt från mindre projekt med enbart vinställ till skräddarsydda vinkällare av olika storlekar.

Läs mer nedan
VINKÄLLARE

SKRÄDDARSYTT FÖR DITT HEM

Endast fantasin sätter gränser när du designar din vinkällare. Från en mer traditionell klassisk stil till en striktare modern design. Vi deltar så mycket du vill – från de första tankarna och drömmarna till slutritningar och en fullt utrustad vinkällare. Våra inredningsförslag är baserade på hantverk, vinkunskap och år av erfarenhet, de är designade som 3D-grafik vilket ger ett tydligt visuellt intryck innan du bestämmer dig.

KOM I KONTAKT MED OSS

Vill du komma i kontakt med oss angående vinkällare? Klicka på knappen eller scrolla längst ner på den här sidan kan du enkelt fylla i vårt formulär med information om dina önskemål samt bifoga bilder och ritningar. Vi ser väldigt mycket fram emot att höra från dig!

Till kontaktformuläret
VARFÖR VINLAGRING.SE?

VARFÖR VINLAGRING.SE?

 • 20 års erfarenhet

Vi har funnits med i branschen i över 20 år och vinkällare är en av våra allra största passioner. Vi har gjort över 250 projekt och att våran allra största passion är vinkällare råder det ingen tvivel om.

 • Alltid i framkant

Vi utvecklar konstant vårat sortiment och hur vi jobbar tillsammans med våra egna byggare, montörer och egenanställda inom alla delar vi erbjuder.

Kort sagt är vi ledande i branschen – och bland våra många kunder finns både superkräsna vinexperter och färska nybörjare

FRÅN SMÅ TILL STORA PROJEKT

FRÅN SMÅ TILL STORA PROJEKT

 • Hela projektet

Våra designers hjälper till med helentreprenad på hela projekt för att du inte ska behöva ha flera bollar i luften och självklart hjälper vi gärna även till med vinställ, glaspartier och diverse tillbehör till befintliga vinkällare.

 • Var som helst

Inget utrymme är för litet eller för stort för oss på Vinlagring.se, vi anpassar oss alltid efter våra kunders behov oavsett om man är privatperson eller restaurangägare. En vinkällare kan dekoreras, skalas och anpassas efter dina behov och önskemål. Oavsett hur stort eller litet du bor, finns det nästan alltid en lösning som passar ditt hem och din ekonomi. Vi gör det enkelt för dig och levererar och monterar kompletta vinkällare, vinkällarväggar och vinskåpsväggar.

VÅRA INREDARE & DESIGNERS

VÅRA INREDARE & DESIGNERS

 • Vi hjälper dig hela vägen med personlig kontakt från idé till färdigt projekt. På vinlagring.se har vi stenkoll på allt som rör vinkällare när det kommer till vinställ, byggnation och kylning.
 • Alla våra byggen skräddarsyr vi mot våra kunders behov och med hjälp av lång erfarenhet i branschen och samarbetspartners är vi ett tryggt val för din vinkällardröm.
RITHJÄLPEN I 3D

RITHJÄLPEN I 3D

Upplev vårat nylanserade vinkällarprogram där du kan bygga upp din egna vinkällare från datorn hemma, du behöver bara ange måtten för ditt rum och dra in socklar samt vinställ!

VI HJÄLPER TILL MED ALLA TYPER AV LÖSNINGAR

widget item

widget item

widget item

widget item

UTFORSKA GALLERIET


Här har vi samlat alla bilder! Upplev allt från, vinskåpsväggar, vinkällarväggar till vinkällare här.

Inspireras här
GALLERIET
3D RITNINGAR

3D RITNINGAR

 • När du väljer oss får du alltid 3D - ritningar av ditt projekt i olika vinklar för att hjälpa till med beslutsfattandet. Vi vet hur viktigt det är att man får sina visioner uppfyllda på rätt sätt och genom dessa renderingar våra designers skapar så kan vi tillsammans med dig visualisera hur alla material kommer att återspegla i ditt rums karaktär och självklart hur vinställen ska göra din vinlagring till ett ännu större brinnande intresse.
SHOWROOM

SHOWROOM

Varmt välkommen att besöka vårat showroom i Danderyd! Här har vi byggt upp en vinkällare där du kan komma och känna och klämma på vinställ, olika material, hyllor, lådor och allt som har med vinkällare att göra.

Adress: Sunnanängsvägen 5, 182 46 Enebyberg

SKRÄDDARSYDDA VINSTÄLL

SKRÄDDARSYDDA VINSTÄLL

 • Vi erbjuder ett brett sortiment av vinställ i olika material, färger och design från fabriksproducerade till helt handbyggda. Vår målsättning är att hitta just rätt lösning för respektive projekt.
 • Efter en behovsanalys med en av våra projektledare där vi går igenom önskemål och funktion ritar vi upp och presenterar vinställ i 3D efter våra kunders behov.
KYLSYSTEM

KYLSYSTEM

 • Vi erbjuder ett brett sortiment av kylsystem från välkända varumärken som är utformade för att smidigt integreras i ditt vinkällarprojekt.
 • Förutom att arbeta tyst bör kylsystemet vara diskret och snygg i designen för att inte förstöra omgivningen där den kommer att installeras.
 • Vi anpassar våra lösningar efter respektive projekt.
 • Vi erbjuder även installation och service av samtliga varumärken.
GLASPARTIER

GLASPARTIER

Glaspartier blir allt mer vanligare och populärare i vinkällare.

 • Utmaningen med glaspartier i vinrum är att upprätthålla rätt energinivå för att kunna skapa rätt förutsättningar för ett bra klimat i vinkällaren. Vanligt glas är inte tillräckligt isolerande och det finns risk för att kondensbildning.
 • Därför använder vi på vinlagring endast isolerglas med isolerade profiler för våra projekt. Samtliga glaspartier beställs och skräddarsys alltid för respektive projekt.
BYGGNATION

BYGGNATION

 • Våra montörer och hantverkare har lång erfarenhet av att bygga vinkällare, vi erbjuder en helhetslösning från byggnation och isolering till installation av kylsystem och vinställ. En kontaktperson under hela projektet för att underlätta och säkerställa att projektet färdigställs i tid
 • Vi sätter ribban högt när kommer det underarbete för våra projekt, det är viktigt att alla moment görs rätt för att skapa rätt förutsättning för en vinkällare.
ATT TÄNKA PÅ

ATT TÄNKA PÅ

 • Vinlagringens optimala förhållanden

När du funderar över vilket utrymme du ska använda som vinkällare är det en fördel att ha klart för dig vilka egenskaper du vill återskapa i rummet. Har du ett naturligt utrymme som bockar av punkterna nedan - till exempel en jordkällare? Grattis till dig! Om inte, ha som mål att återskapa följande punkter.

Vinlagring.se
 • Temperatur

Det är viktigt att temperaturen är stadig och inte varierar upp och ner över tid. Gradantalet ska ligga i spannet 12–14 grader. Är rummet svalare än så går lagringen långsammare och är det varmare går lagringen fortare. Håller du dig inom det rekommenderade temperaturspannet utvecklas vinet i en bra takt.

 • Luftfuktighet

Rätt luftfuktighet är lika viktig som korrekt temperatur. Om luften är för torr kan korken torka, medan en för fuktig luft kan förstöra flaskornas etikett och få korken att ruttna. Eftersträvansvärd luftfuktighet är cirka 70 %. Du kan mäta luftfuktigheten i ett rum med en s.k. hygrometer (fuktmätare).

Vinlagring.se
 • Skydd mot UV-strålning

Solens UV-strålar påskyndar vinets mognad vilket kan leda till att vinet oxiderar (åldras för snabbt). Vi använder endast LED-belysning för att inte påverka vinerna. För att kunna erbjuda förstklassig belysning- och ljussättning i vinkällaren samarbetar vi med vår partner Greatlight som är en av landets ledande aktörer inom belysning och ljusdesign.

 • Rätt utrymme

Det är få förunnat att ha ett rum över som uppfyller vinlagringens alla optimala förhållanden. Exempelvis kan en klimatanläggning i vinkällaren öka luftfuktigheten och ett kylaggregat till vinkällaren säkrar att temperaturen hålls jämn i rätt gradintervall. För dig som har en villa med källare är det i regel bäst att ha vinkällaren på norrsidan där solen inte ligger på så mycket.Detta gäller även övriga våningsplan eftersom temperaturskiftningar helst ska undvikas. Vi hjälper dig att hitta en fungerande lösning!

VI FÖRVERKLIGAR DINA VINKÄLLARDRÖMMAR!

Vi på Vinlagring.se har lång erfarenhet att bygga vinkällare och har hjälpt hundratals kunder genom åren med allt från projektering till inredning. Vi hjälper både privat- och företagskunder. Vinkällaren har på senare år blivit en inredningsprodukt som till och med kan höja bostadens värde. Vi bygger flera olika typer av vinkällare. Kanske är du ute efter en läcker vinkällarvägg som på ett presentabelt sätt visar upp dina viner där du och dina gäster kan se dem, utan att kompromissa med lagringsförhållandena. En annan lösning är en vinskåpsvägg med olika temperaturzoner för olika typer av vinlagring. En populär lösning som ser väldigt elegant ut.