OM VINLAGRING

FRI FRAKT ÖVER 499 KR

VINKÄLLARE


Inspireras av vinkällare här!

Se bilder nedan
VINKÄLLARE

DEN KLASSISKA VINKÄLLAREN

Det är inte den faktiska platsen, utan snarare funktionen och inredningen som avgör vad en vinkällare är. Det är inte nödvändigtvis ett källarrum - en vinkällare kan placeras var som helst i byggnaden. Det kan till och med vara möjligt att skapa ett presentabelt vinrum i vardagsrummet eller i en lägenhet med 1 sovrum. Med våra lösningar för lagring av vin är det nästan bara fantasin som sätter gränserna för var du kan dekorera ditt vinrum.

logo
logo
logo
logo
logo
logo

VÄLJ RÄTT UTRYMME FÖR VINKÄLLAREN

Det är få förunnat att ha ett rum över som uppfyller vinlagringens alla optimala förhållanden. Om det saknas en eller ett par punkter gör det inget då det går att skapa klimatet själv. Exempelvis kan en klimatanläggning i vinkällaren öka luftfuktigheten och ett kylaggregat till vinkällaren säkrar att temperaturen hålls jämn i rätt gradintervall.

För dig som har en villa med källare är det i regel bäst att ha vinkällaren på norrsidan där solen inte ligger på så mycket. Detta gäller även övriga våningsplan eftersom temperaturskiftningar helst ska undvikas.

För dig som inte har så stora utrymmen att jobba med - var kreativ och tänk utanför boxen. Kanske har du ett förråd eller en annan vrå där du kan bygga en vinkällare? Eller har du plats under källartrappan? Vi hjälper dig att hitta en fungerande lösning!

ISOLERA VINKÄLLAREN

Vinkällaren ska helst vara helt isolerad och här gäller ju mer desto bättre. Isolera alla hålrum i golv, tak och väggar. Vi inreder endast med högisolerat glas.

STRUKTURERA VINKÄLLAREN

Låt oss hjälpa dig med att hitta ett passande sorteringssystem innan du sätter igång med lagringen. Här finns det olika strategier att välja mellan men huvuduppdelningen är att vinkällaren består av två delar: konsumtionsfärdiga viner och viner du lagrar på sikt.

Vinställ hjälper dig att hålla ordning på samlingen och utgör en stor del av det estetiska intrycket i vinkällaren. Vissa föredrar att sätta dit skyltar i anslutning till flaskorna där du kan anteckna namn, tillverkare, vinets egenskaper samt vilken mat vinet passar till. Tänk på att undvika att alla dina viner mognar samtidigt.

logo
logo
logo
logo

LOKALISERA DINA FAVORITVINER

Att planera vilka viner du ska lagra i din vinkällare kan vara ett tankekrävande arbete, men för dig med ett stort vinintresse är det en rolig och utvecklande utmaning.

Vissa vinkännare väljer att dela upp vinställen efter tillverkare, medan andra går för en uppdelning grundat på olika vinsorter. Ett tredje alternativ är att sortera efter mognadstakt, alltså när vinerna är drickfärdiga. Det är vanligt att förvara ”vardagsvinet” lite mer lättillgängligt närmast dörren.

Känn efter vilket sorteringssystem som passar dig. Du kanske till och med vill ha vinregistret digitalt så att du snabbt kan söka på vinnamnet och få fram hyllplats?

VI FÖRVERKLIGAR DINA VINKÄLLARDRÖMMAR!

Vi på Vinlagring.se har lång erfarenhet att bygga vinkällare och har hjälpt hundratals kunder genom åren med allt från projektering till inredning. Vi hjälper både privat- och företagskunder. Vinkällaren har på senare år blivit en inredningsprodukt som till och med kan höja bostadens värde.

Vi bygger flera olika typer av vinkällare. Kanske är du ute efter en läcker vinkällarvägg som på ett presentabelt sätt visar upp dina viner där du och dina gäster kan se dem, utan att kompromissa med lagringsförhållandena. En annan lösning är en vinskåpsvägg med olika temperaturzoner för olika typer av vinlagring. En populär lösning som ser väldigt elegant ut.


INTRESSERAD OCH VILL KOMMA I KONTAKT MED OSS? FYLL I FORMULÄRET NEDAN!