Dekanteringskaraff

Dekanteringskaraff

En dekanteringskaraff tar fram det bästa ur ditt vin och är ett trevligare inslag vid middagen än att ställa fram vinflaskan eller bag-in-boxen på middagsbordet. På Vinlagring.se hittar du ett stort sortiment av fina och exklusiva dekanteringskaraffer från flera varumärken som exempelvis en Orrefors eller Eva Solo dekanteringskaraff. Välj mellan flera storlekar och former. Bläddra i vårt sortiment nedan för att hitta din favorit! För mer inspiration hittar du hela vårt sortiment av vinkaraffer här.

Vad är en dekanteringskaraff?

En dekanteringskaraff används för att dekantera vin, det vill säga tillföra luft till vinet. Vin som serveras ur en dekanteringskaraff får vinets aromer att utvecklas och blomma ut – dofterna frigörs och höjer smaken av vinet. För att syret ska lufta vinet ordentligt bör vinet hällas upp längs kanten på en dekanteringskaraff. Snurra den några varv och låt stå i minst en halvtimme eller ännu längre om du har valt ett strävt och fylligt vin.

Dekanteringskaraff för olika viner

Många röda viner passar för dekantering, men så gör även en del vita viner. En dekanteringskaraff lyfter fram alla smaknyanser och bag-in-box-viner bör med fördel få syre och dekanter innan det avnjuts. Häll upp vinet i en karaff för dekantering med god framförhållning, istället för direkt ur boxen.

Visa som Rutnät Lista

12 Varor

Per sida
Stigande ordning
Visa som Rutnät Lista

12 Varor

Per sida
Stigande ordning