OM VINLAGRING

FRI FRAKT ÖVER 499 KR

VINLAGRINGSSKÅP - GUIDE


hero

VINLAGRING - WEDNESDAY, 24 FEBRUARY, 2021

GUIDER

Olika vinlagringsskåp med olika finesser - Fristående, inbyggda och integrerbara. Har du svårt att veta vilken du vill ha? I denna guide hjälper vi dig att se vilket vinlagringsskåp som passar dina behov och önskemål bäst. Häng med!SKILLNADEN MELLAN VINKYL

Vinlagringsskåpets huvuduppgift är endast att lagra viner medan vinkylen ofta har som uppgift att både kyla viner till serveringstemperatur och förvara vinerna. Vinlagringsskåp är för dig som ställer höga krav på förvaringen av ditt vin. Många av landets främsta vinkännare och experter lagrar sitt vin med hjälp av ett vinlagringsskåp som ser till att vinet lagras och mognar på ett optimalt sätt.


Vinlagringsskåpen har vanligtvis en temperaturzon och är inställd på ca 12 grader, oavsett om du lagrar rött, vitt eller mousserande vin.LAGRA I ETT VINLAGRINGSSKÅP

Ett vinlagringsskåp passar dig som vill att dina viner ska lagras under en längre period och kanske inte avnjutas alltför snabbt, även om det självklart går. Det finns alltid möjlighet att justera temperaturen i ett vinlagringsskåp beroende på vilket vin du ska lägga i skåpet. Det passar dig som kanske inte har möjlighet att bygga en vinkällare, eller som tidigare har en vinkyl och vill komplettera med en ny lösning för att ta din samling till nästa nivå. Hos oss hittar du vinlagringsskåp från allt mellan 60-120 cm.FRISTÅENDE VINLAGRINGSSKÅP


image

Ett fristående vinlagringsskåp är det mest anpassningsbara alternativet som passar in i alla olika hem och inredningsstilar. Vet du med dig att du lätt tröttnar på möblering och inredning och vill ha möjlighet att flytta runt vinlagringsskåpet i olika rum - då är det ett fristående vinlagringsskåp du ska leta efter.


Denna variant är den populäraste vinlagringsskåp och hos oss hittar du flera marknadsledande modeller. Placera vinlagringsskåpet på golvet eller på ett bord i det rum den passar in bäst. Många väljer att placera det fristående vinlagringsskåpet i köket eller i vardagsrummet. Vi har flera olika modeller, storlekar och färger som gör att du kan hitta en bra som passar in i just ditt hem.

image

INBYGGBARA VINLAGRINGSSKÅP


image

Du kan välja att bygga in ett vinlagringsskåp i ex. ditt kök. Det fungerar på samma sätt som när du sätter in exempelvis en diskmaskin under bänkskivan. Du tar ut en köksmodul, exempelvis ett skåp som ofta har måttet 60 cm, och sätter in det inbyggbara vinlagringsskåpet. Det finns inbyggbara lösningar både för stora och lite mindre vinsamlingar.


Ett inbyggbart vinlagringsskåp är något för dig som vill att vinlagringsskåpet ska smälta in på ett elegant sätt i köket. Denna lösning frigör plats och eftersom vi erbjuder ett stort utbud av inbyggbart vinlagringsskåp är det inga bekymmer att hitta ett vinlagringsskåp som matchar din köksinredning i övrigt. Kolla över dina mått i köket och börja dröm om det perfekta vinlagringsskåpet.

image

INTEGRERBARA VINLAGRINGSSKÅP


image

Går du i tankarna att renovera ditt befintliga kök eller bygga nytt kök så är ett integrerbart vinlagringsskåp ett utmärkt alternativ. Detta alternativ anses ofta som det mest exklusiva och kräver lite framförhållning då ventilationsflödet måste planeras in och tas med i beräkningarna.


Ett integrerbart vinlagringsskåp byggs in enhetligt i ditt kök och förvarar dina vinflaskor på ett lättillgängligt sätt. Denna lösning frigör utrymme till andra vitvaror i köket. Kolla in vårt breda utbud och bestäm vilket mått och färg som skulle passa in hos dig.

image


VAD MENAS MED OLIKA TEMPERATURZONER?


1 zon - Vinlagringsskåpet har en zon och man ställer in en och samma temperatur i hela vinlagringsskåpet.


2 zoner - Vinlagringsskåpet har två zoner och du kan justera och ställa in olika temperaturer i två zoner av skåpet. Perfekt om du vill förvara olika typer av vin och champagne.


3 zoner - Vinlagringsskåpet har tre olika zoner och du kan justera och ställa in olika temperaturer i tre zoner av skåpet. Perfekt om du vill förvara olika typer av vin och andra alkoholhaltiga drycker.


Multizon/Multifunktion - Planerar du att långtidslagra dina viner har vi också multifunktionslagringskåp som är utformade för att lagra viner samtidigt som det finns ett kallare och ett varmare serveringsområde. Skåpet har en enda zon, men erbjuder olika serverings- och lagringstemperaturer då det är kallt i botten och blir varmare ju högre upp i skåpet du kommer.imageimageimageimage


TIPS!

Flera av våra vinlagringsskåp kan vara både fristående och inbyggningsbara. Om du är i valet och kvalet mellan dessa två alternativ kan det vara bra att ha detta i bakhuvudet!


FLASKKAPACITET

När du går i tankarna att skaffa ett vinlagringsskåp är det bra att sätta igång tankeprocessen om hur många flaskor du vill ha plats för. Räkna på din nuvarande samling och försök uppskatta din framtida samling för att få en fingervisning om vilken kapacitet du behöver.Ett tips från oss är att runda av uppåt så att du är på den säkra sidan. Livet är för kort för att dricka dåliga viner, inte sant? Ett vinlagringsskåp från någon av våra modeller har plats för upp tillimageimage

imageimage

imageimage

imageimage

imageimage