OM VINLAGRING

FRI FRAKT ÖVER 499 KR

VINLAGRINGS VINSTÄLLSGUIDE


hero

VINLAGRING - MONDAY, 24 AUGUST, 2020

GUIDER

VINSTÄLLSGUIDE

Visst låter det lockande att organisera dina favoritviner på ett snyggt och prydligt sätt? Det finns många olika varianter av vinställ, så hur ska man veta vilket ställ man ska ha?


Det blir allt trendigare att låta sin samling av viner bli en del av inredningen i hemmet. Vi kikar lite närmare på vad ni kunder efterfrågat och ger lite tips och tankar ni kan ha med er när ni väljer vinställ. Välkommen till vår vinställsguide!imageimageimageimage


VARFÖR SKA MAN FÖRVARA VINET I ETT VINSTÄLL?

Att organisera sin samling i vinställ har många fördelar. Flaskorna förvaras vågrätt vilket gör att korken fuktas och därmed inte torkar ut. Vinstället ger dig också en snabb överblick över vilka flaskor du har hemma och många väljer att sortera vinsorter var för sig, för att få en enkel överblick över samlingen.


I ett vinställ förvaras dina vinflaskor på ett stabilt och säkert sätt. I en optimal värld står vinstället i ett mörkt utrymme i ca 10-15 grader, men vill du att vinstället ska vara en inredningsdetalj i exempelvis köket eller vardagsrummet är det snarare det perspektivet som får prioriteras.


Det viktigaste att ta med sig är att aldrig placera vinstället där det kan bli väldigt varmt eller där solen ligger rakt på, så välj plats med omsorg.INREDNINGSDETALJ ELLER PRAKTISK FÖRVARING?


Först och främst så finns det olika varianter av ställ. Fristående vinställ, modul-vinställ och vägghängda vinställ. 

Vilken stil är du ute efter? Modernt, klassiskt eller tidlöst?
Ett mer diskret och mindre vinställ? Eller ett större ställ som drar blickarna till sig?

image

image

Det kan vara kul att ha vinstället som en inredningsdetalj i hemmet och därför välja en modell som kanske är lite större, eller sticker ut på andra olika sätt. Vi har modeller i trä, metall och sten. Beroende på vilket utrymme du har och vilken yta du vill möblera med ett vinställ, finns det många alternativ.HUR MÅNGA FLASKOR HAR DU?

Har du en fin samling flaskor kanske den samlingen är högst prioriterad att få plats i vinstället, men vi rekommenderar alltid att man väljer vinställ med plats för fler flaskor om så skulle önskas. Alternativt kan du köpa ett vinställ som är modulställ, ex från Stact eller Le bloc.


Det kan vara kul är att ha ett fristående vinställ som du kan flytta runt på, som kanske kompletterar den vinförvaring du redan har? Har du en tom vägg hemma som du inte vet vad du ska göra med kan den vara snygg för att inreda med vägghängda moduler. Det gör att flaskorna blir en snygg detalj i inredningen, samtidigt som du kan införskaffa fler flaskor till samlingen.imageimageimageimage


SAMMANFATTNINGSVIS

Vad ska du då ha med dig när du väljer ett vinställ? Vi sammanfattar några användbara tips nedan:


- Fundera på vad som passar in i just ditt hem. Vi har vinställ som du kan ställa på golvet, på bänken eller fästa på väggen. Det ena kan komplettera det andra, så var inte rädd för att ha ett ställ som inredningsdetalj.

- Det finns justerbara ställ - perfekt för dig som inte vet hur mycket vinsamlingen kommer växa framöver. Bygg på vinstället eftersom!

- Det är bra om det finns utrymme för ett luftflöde mellan flaskorna.