OM VINLAGRING

FRI FRAKT ÖVER 499 KR

VINKYLSGUIDEN!


hero

VINLAGRING - MONDAY, 07 SEPTEMBER, 2020

GUIDER

VINKYLSGUIDE FRÅN VINLAGRING


OLIKA VINKYLSMODELLER MED OLIKA FINESSER - FRISTÅENDE, INBYGGDA & INTEGRERBARA.

I denna guide hjälper vi dig att se vilken modell som passar dina behov och önskemål bäst. Häng med!VARFÖR LAGRA VIN I EN VINKYL?

Vinkylen hjälper dig att kyla dina viner till en perfekt serveringstemperatur och ser till att dina viner förvaras i en stabil temperatur året om. En stadig temperatur som inte varierar över tid är en av vinlagringens gyllene regler. Vinkylen hjälper dig också att skydda dina flaskor från UV-strålar då glasdörrarna är utrustade med UV-filter.

image

image

Vinkylen är utrustad med en rad olika egenskaper som bidrar till ett klimat där vinerna trivs. Den hjälper dig att ta ditt vinintresse till nästa nivå samtidigt som vinkylen är en elegant inredningsdetalj i hemmet. I vårt sortiment hittar du ett brett utbud av kvalitetsprodukter som är anpassade för vinlagring.VAD MENAS MED TEMPERATURZONER?

Har vinkylen en temperaturzon kan du ställa in temperaturen i hela vinkylen medan flera temperaturzoner ger dig möjlighet att justera temperaturen i olika delar av kylen. Ska du endast lagra dina viner (t.ex. rött, vitt och mousserande) föredras en stabil temperatur på 12-14 grader. I det fallet räcker en temperaturzon.


Vill du alltid ha serveringsklart vin redo i vinkylen är fler än en temperaturzon att föredra. Då kan du ställa in den exakta temperaturen utifrån vilka sorter du har i kylen, exempelvis rött vin i 14-18 grader och vitt i spannet 6-10 grader beroende på vinets egenskaper och karaktär.FRISTÅENDE VINKYL

En fristående vinkyl är det mest anpassningsbara alternativet som passar in i alla olika hem och inredningsstilar. Vet du med dig att du lätt tröttnar på möblering och inredning och vill ha möjlighet att flytta runt vinkylen i olika rum - då är det en fristående vinkyl du ska leta efter.

image

image

Denna variant är den populäraste vinkylen och hos oss hittar du flera marknadsledande modeller. Placera vinkylen på golvet eller på ett bord i det rum den passar in bäst. Många väljer att placera den fristående vinkylen i köket eller i vardagsrummet. Vi har flera olika modeller, storlekar och färger som gör att du kan hitta en bra som passar in i just ditt hem.


INBYGGD VINKYL

Du kan välja att bygga in en vinkyl i ex. ditt kök. Det fungerar på samma sätt som när du sätter in exempelvis en diskmaskin under bänkskivan. Du tar ut en köksmodul, exempelvis ett skåp som ofta har måttet 60 cm, och sätter in den inbyggbara vinkylen. Det finns inbyggbara lösningar både för stora och lite mindre vinsamlingar.

image

image

En inbyggbar vinkyl är något för dig som vill att vinkylen ska smälta in på ett elegant sätt i köket. Denna lösning frigör plats och eftersom vi erbjuder ett stort utbud av inbyggbara vinkylar är det inga bekymmer att hitta en vinkyl som matchar din köksinredning i övrigt. Kolla över dina mått i köket och börja dröm om den perfekta vinkylen.


INTEGRERBAR VINKYL.

Går du i tankarna att renovera ditt befintliga kök eller bygga nytt kök så är en integrerbar vinkyl ett utmärkt alternativ. Detta alternativ anses ofta som det mest exklusiva och kräver lite framförhållning då ventilationsflödet måste planeras in och tas med i beräkningarna.


En integrerbar vinkyl byggs in enhetligt i ditt kök och förvarar dina vinflaskor på ett lättillgängligt sätt. Denna lösning frigör utrymme till andra vitvaror i köket. Kolla in vårt breda utbud och bestäm vilket mått och färg som skulle passa in hos dig.

image

image

FLASKKAPACITET

När du går i tankarna att skaffa en vinkyl är det bra att sätta igång tankeprocessen om hur många flaskor du vill ha plats för. Räkna på din nuvarande samling och försök uppskatta din framtida samling för att få en fingervisning om vilken kapacitet du behöver. Ett tips från oss är att runda av uppåt så att du är på den säkra sidan. Livet är för kort för att dricka dåliga viner, inte sant?


ALTERNATIV FÖR LÅNGTIDSLAGRING.

Planerar du att långtidslagra dina viner kan du kika på våra vinlagringsskåp. Vi har även multifunktionslagringskåp som är utformade för att lagra viner samtidigt som det finns ett kallare och ett varmare serveringsområde. Skåpet har en enda zon, men erbjuder olika serverings- och lagringstemperaturer då det är kallt i botten men blir varmare ju högre upp i skåpet du kommer.

image


VILL DU ATT VI HJÄLPER DIG?

Har du några frågor eller vill du ha rådgivning hjälper vid dig gärna utifrån dina specifika behov och önskemål. Hör av dig på info@vinlagring.se eller slå en signal till 08 - 755 95 90. Vi ser fram emot att höra från dig!