Teknik möter tradition. Bli ett med ditt vin.
För att ge din vinsamling den respekt den förtjänar har vi hämtat inspiration till vårt vinlagringsskåp från vinkällaren. Vinkällaren har under flera århundraden använts för förvaring och lagring av vin. Men faktum är att du kan skapa optimala vinlagringsförhållanden även utan en vinkällare.
Vinkyl med tre zoner.
Vår vinkyl fungerar både som serveringsskåp och förvaringsskåp. Här används banbrytande design och teknik för att skapa bästa möjliga förhållanden för dina viner: inga vibrationer, stabil luftfuktighet och UV-filter i glasdörren. Vinskåpets tre temperaturzoner är skilda åt, vilket gör att temperaturen i varje enskild zon hela tiden är konstant. Du kan också reglera temperaturen i de olika zonerna oberoende av varandra. Om du endast förvarar vin i vinkylen rymmer den knappt 200 flaskor.
Vinskåpets funktioner har utvecklats för att ta hand om din vinsamling på bästa sätt och nästan alla av dessa har inspirerats av den klassiska vinkällaren. Vinskåpet har olika temperaturzoner för olika typer av vin, och zonerna kan regleras var för sig. Skåpet erbjuder perfekta ljusförhållanden, övervakar luftfuktigheten och är i princip helt vibrationsfritt. Men till skillnad från en vinkällare dokumenterar och kategoriserar skåpet också dina viner och ger dig information om dem. Du får alltså det bästa av två världar – och dessutom är skåpet ett snyggt inslag i vardagsrummet, på restaurangen eller var du nu väljer att ställa det.
Det rätta ljuset
Ett avancerat belysningssystem ger dig möjlighet att välja bakgrundsfärg till serveringsområdet och fungerar som en ljuskälla i rummet där skåpet placeras – starkare ljus när du serverar vinet och mer dämpat när du slappnar av i fåtöljen med ett glas. Dessutom skyddar glaset i dörren vinsamlingen mot UV-strålning.
Tre temperaturzoner
Med en vinkyl kan du förvara olika typer av vin, men skåpet kan också användas både för långlagring och som serveringsskåp. I ASKOs vinkyl kan du förvara både rödvin, vitt vin och champagne samtidigt. Dessutom kan du välja att använda skåpet för både förvaring och servering: • Rödvin: 12–14 °C (lagring) • Rödvin: 15–16 °C (servering) • Vitt vin: 6-8 °C (servering) • Champagne: 6-8 °C (servering)