OM VINLAGRING

FRI FRAKT ÖVER 499 KR

DRUVKOLLEN: CORVINA


hero

VINLAGRING - TUESDAY, 28 SEPTEMBER, 2021

DRUVKOLLEN

HALLON & KÖRSBÄR


Corvina odlas i Italien, under det mest kända distriktet Valpolicella Bardolino. Smaken kännetecknas av hallon, mandel och körsbär. Druva ger allt från bäriga och mjuka viner, till kryddiga och mustiga viner. Den passar väldigt bra till fågel, vegetariska rätter, pastarätter och stekt eller grillad fisk. De fylligare vinerna passar bäst till smakrika rätter som lamm eller nötköttsrätter.

image

image

FRAMSTÄLLAN AV TORKADE DRUVOR


Corvina brukar i regel blandas med mer neutrala sorter som molinara och rondinella. De mest kvalitetsinriktade producenterna inom vin ser dock till att den största andelen är corvina. Det för att den har hög fruktsyra och de mest typiska aromer som förknippas med mandel och körsbär. Söta reciotovinerna och amarone görs av corvinadruvor och tillverkningsmetoden ”appasimento” som innebär att i framställan används enbart torkade druvor.


image

Druvans fullständiga namn är corvina veronese odlas främst i Veteien som ligger i nordöstra Italien. Corvinadruvan är den viktigaste druvan när det kommer till framställan av röda viner och det gäller hela vägen från Valpolicella till Bardolino. Processen genomförs genom att skörda tidigt, torka druvorna och sedan låta de skrumpna ihop helt över vintern. När vattnet som finns i druvan dunstar av, koncentreras socker, smakämnen och fruktsyror, vilket i sin tur leder till att vinerna lir fylliga, alkoholstarka och smakrika viner.


I Druvkollen bjuder vi dig på smakrika druvor från världens alla hörn och vingårdar. Torra, fruktiga eller sträva - vi älskar dem alla. Välkommen att lära dig om druvorna bakom dina favortviner!