Inspiration

vinlagring

Druvkollen: Summer Edition - Vattenmelon

En läskande vattenmelondrink med fläder och jordgubb!

vinlagring

Druvkollen: Summer Edition - Sangria

Här kommer ett klassiskt recept på Sangria med rött vin!

vinlagring

Druvkollen: Summer Edition - Frosé

Servera en frostig vindrink med rosé på sommarens varmaste dagar!

Vinlagring

Druvkollen: Mourvèdre

Mourvèdre - Fyllig druva med kryddig karaktär som passar bra till kött!

Vinmagasinet

Vintillbehör

Vilka tillbehör är det som faktiskt verkar för en bättre smakupplevelse och man som vin-njutare behöver ha hemma? Vi ställde frågan till Maximilian Hermelin, utbildad sommelier på Grythyttan - stjärnan i vårt eget showroom i Stockholm!

Vinmagasinet

Champagne - är det värt det?

Champange - är det värt det? Vi ställde frågan till vår kunniga och livsnjutande Anja Slind-Näslund, utbildad sommelier och tidigare bosatt i Frankrike under 15 år. Lär dig mer här!

Vinlagring

Guide – Bygg in vinkyl under bänk

Är du intresserad av att bygga in en vinkyl under bänken i köket? Här kommer en guide som kan hjälpa dig på vägen i din planering!

Vinmagasinet

En smak av vin!

En dag i mars får vi på Vinlagring.se besöka ett garage. Och det är inte vilket garage som helst – det är Vinoduo’s hjärta som vi vördnadsfullt äntrar utifrån inbjudan från Maria Dahl till en intervju om vinprovning.

Anja Slind-Näslund

Druvkollen: recept som passar för vitt vin

För att göra det lite lättare för dig att välja ett recept till fredagsmiddagen har vi tagit hjälp av sommelier Anja Slind-Näslund och valt ut ett riktigt gott alternativ - kantarelltoast med västerbottenkräm.

Vinmagasinet

Vinets roll i vår historia

Att vin är en dryck med mångårig historia känner vi nog alla till men har du koll på vilken roll vinet spelat för vår ekonomiska och kulturella utveckling? Läs mer om Vinets historia här.

Sida