Vinlagringsskåp – långtidsförvaring för finsmakaren

Vinlagringsskåp är för dig som ställer höga krav på förvaringen av ditt vin. Många av landets främsta vinkännare och experter lagrar sitt vin med hjälp av ett vinlagringsskåp som ser till att vinet lagras och mognar på ett optimalt sätt.

Vad skiljer ett vinlagringsskåp från en vinkyl

Vinlagringsskåpets huvuduppgift är endast att lagra viner medan vinkylen ofta har som uppgift att både kyla viner till serveringstemperatur och förvara vinerna. Vinlagringsskåpen har vanligtvis en temperaturzon och är inställd på ca 12 grader, oavsett om du lagrar rött, vitt eller mousserande vin.

Vinlagringsskåpet har ofta en massiv dörr som inte släpper in något ljus. De vinlagringsskåp som har glasdörrar är förstärkta med UV-skydd för att skydda vinerna från UV-strålar.

Det långsiktiga lagrandet

Ett vinlagringskylskåp är att föredra om du ska lagra dina viner på lång sikt. Lagringsskåpen reglerar fuktigheten till optimal nivå vilket gör att korkarna hålls täta. Skåpens robusta uppbyggnad skapar en vibrationsfri miljö.

Fristående vinlagringsskåp


Hos oss hittar du ett stort utbud av fristående vinlagringsskåp. Detta alternativ är för dig som vill känna friheten i att ställa vinlagringsskåpet i vilket rum du vill - och samtidigt ha möjligheten att byta möblering och inredningsstil framöver. Ett fristående skåp är det populäraste alternativet och skåpen kommer med alla viktiga egenskaper som krävs för ett optimalt vinlagrande.

 

Inbyggda vinlagringsskåp


Detta alternativ är för dig som vill att vinlagringsskåpet diskret ska smälta in ihop med din övriga inredning på ett läckert sätt. Ett inbyggbart vinlagringsskåp är en smidig lösning som gör att vinerna är lättillgängliga och fungerar som en elegant detalj i exempelvis köket. Att bygga in vinlagringsskåpet ger dig utrymme till annan inredning vilket alltid är uppskattat.

 

ALTERNATIV FÖR LÅNGTIDSLAGRING

Planerar du att långtidslagra dina viner har vi också multifunktionslagringskåp som är utformade för att lagra viner samtidigt som det finns ett kallare och ett varmare serveringsområde. Skåpet har en enda zon, men erbjuder olika serverings- och lagringstemperaturer då det är kallt i botten och blir varmare ju högre upp i skåpet du kommer.

TIPSET!

Flera av våra vinlagringsskåp kan vara både fristående och inbyggningsbara. Om du är i valet och kvalet mellan dessa två alternativ kan det vara bra att ha detta i bakhuvudet!