OM VINLAGRING

FRI FRAKT ÖVER 499 KR

1 / 3

  • Pulltex champagnesabel
  • Pulltex champagnesabel
  • Pulltex champagnesabel

Pulltex champagnesabel

PULLTEX

1,499 SEK

1,799 SEK

5-8 dagar

Fri frakt över 499 SEK

Öppet köp i 90 dagar

Välj mellan flera installationsalternativ i kassan

Betala efter leverans.

Klarna
  • 50 års erfarenhet
  • Nordens största showroom
  • Personlig service

Superfin Pulltex Champagnesabel som ligger bra i handen. Sabeln har ett träskaft och en röd tofs. Den kommer i en snygg och elegant trälåda.

En champagnesabel är ett måste för alla med bara den minsta förkärlek för det extravaganta. I en jämn, stadig rörelse förs champagnesabeln längs flaskan tills den träffar kragen precis under proppen. Undertrycket inuti flaskan gör att glaset spricker – samtidigt som alla glaspartiklar skjuts ut tillsammans med propp och hals. Och så måste det skålas. Det rekommenderas att nybörjare i champagnesabringskonsten börjar träna utomhus.

På Napoleons tid bröt kavalleriofficerarna flaskhalsarna med ett slag från sabeln för att fira en seger. Vi har bland annat en kopia av Napoleons Infanteri Saber i vårt sortiment, men även Claude Dozorme har valt att fortsätta denna sekelgamla tradition och därför har de designat en lyxig champagnesabel. Dessa champagnesablar finns med antingen finguldpläterad eller silverpläterad infästning, handtag i olika färg: Inläggsträ (Kellerman-modell), mörkrött trä (Ney-modell) eller blå akrylat (Lassalle-modell), en dekorativ svärdknut som påminner om hur kavalleriofficerare höll sina armar vid handleden och ett blad 30 cm långt.

NOTERA! Vid utställning eller användning av champagnesabel annat än hushållsbruk krävs vapentillstånd. Den kan erhållas från polisen av alla personer med ett rent brottsregister.