OM VINLAGRING

FRI FRAKT ÖVER 499 KR

1 / 1

  • Champagnesabel Napoleon

Champagnesabel Napoleon

2,480 SEK

Ej i lager

Fri frakt över 499 SEK

Öppet köp i 90 dagar

Välj mellan flera installationsalternativ i kassan

Betala efter leverans.

Klarna
  • 50 års erfarenhet
  • Nordens största showroom
  • Personlig service

Champagnesabel Napoleon

Denna sabel är en kopia av infanterisablarna som användes av Napoleons armé. Den här sabeln har ”sablat” många flaskor champagne när armén festade. Festandet fick dock ett abrupt slut i och med Napoleons nederlag vid Waterloo i juni 1815. De segrande i slaget fördelade sablarna sinsemellan. I den Preussiska armén användes sabeln sedan också som infanterisabel. Vid upprustningen av den danska armen år 1854 tilldelades sabeln till Livgardet, här är den fortfarande i användning under namnet M / 1854:e.

Sabel är endast för Champagne och bladet får varken slipas eller poleras, men kan och bör putsas med en tunn duk och neutral olja. På utställning eller annan användning av Champagnesabeln utanför hushållet krävs tom vapenlicens. Det går att söka vapenlicens hos polisen för alla med rent straffregister.

En champagnesabel är ett måste för alla med minsta gnutta av extravagans. I en jämn och fast rörelse förs champagnesabeln längst med flaskans hals tills den träffar glaskanten under korken. Undertrycket i flaskan får glaset att spricka samtidigt som glassplitter, hals och kork flyger iväg. Sedan är det bara att skåla. Nya utövare i champagnesabreringens konst bör träna utomhus.