Om oss

Fri frakt över 999 kr

logo

Richard Juhlin och Björnstierne Antonsson släpper ny bok


Richard Juhlin och Björnstierne Antonsson släpper ny bok


hero

Björnstierne Antonsson - TheChampagneSommelier - 2024-10-22

Björnstierne Antonsson

Favoritduon Richard Juhlin och Björnstierne Antonsson släpper ny bok om champagne.


Champagne hör till världens allra finaste sorter, så kallade grand vins, eller ”stora viner” på svenska.

Drycken är alltså i första hand ett sådant. Men bubblorna spelar stor roll för champagnens karaktär, och är en historia för sig.


Historen om bubblorna går lika långt tillbaka som historien om vin, och genom historien har bubblor, mousse och skum både fram- kallats medvetet och uppstått som en oönskad bieffekt. Ett egyptiskt papyrusdokument från den 23 oktober år 522 före Kristus är det äldsta bevarade dokumentet om bubblor. Där står att de uppkommer efter att vinet fått jäsa en andra gång under våren. I det här samman- hanget betraktades det som en defekt, och vissa viner var länge kända för sin oönskade tendens att efterjäsa.

 

Det sägs att det första mousserande vinet där man faktiskt ville att bubblorna skulle uppstå tillverkades med den enklare så kallade ruralmetoden 1531 i Blanquette de Limoux i Sydfrankrike. Men europeiska dokument från medeltiden visar att man njöt av medvetet framställt mousserande vin redan på 1200-talet.



“Allt Du Vill Veta Om Champagne” är en liten bok med ett överflöd av information. Genom dess tio kapitel får du insikter i champagneproduktionens grundläggande principer, fördjupa dig i fascinerande ögonblick från champagnens historia och upptäcka dess roll inom områden som film och musik. Dessutom lär du dig hur man häller upp champagne med elegans och får en lektion i rätt etikett för vinprovning på restaurang.

Så oavsett om du är en entusiast eller en nybörjare, är denna bok din biljett till champagnevärlden och erbjuder en glittrande resa genom dess kultur, historia och savoir-faire. Skål för den sprudlande världen av champagne!

 

Läs mer om Richard & Björnes samarbete med Vigneron här

 


Boken bygger på följ

ande kapitel;



CHAMPAGNENS HISTORIA 

REGIONEN CHAMPAGNE 

CHAMPAGNE & DESS TILLVERKNING 

CHAMPAGNE & DESS STILAR 

CHAMPAGNE & HÄLSA 

CHAMPAGNE & MAT 

  1. ATT NJUTA AV CHAMPAGNE 
  2. CHAMPAGNE I KULTUREN 
  3. CHAMPAGNE & KURIOSA