OM VINLAGRING

FRI FRAKT ÖVER 499 KR

DRUVKOLLEN: MOURVÈDRE


hero

VINLAGRING - WEDNESDAY, 02 JUNE, 2021

DRUVKOLLEN

FYLLIG DRUVA


Druvan Mourvèdre odlas i Frankrike och Spanien, främst i distrikten D.O Yecla som ligger i regionen Murcia. Ett annat känt distrikt som druvan odlas i är Bandol, Provence. Mourvèdre druvan ger fylliga och smakrika viner med toner av katrinplommon/plommon, örter och kryddor. Druvan smakar otroligt bra till kötträtter som är av en liten kraftigare karaktär.

image

image

MATARO


Druvans härkomst kan man spåra tillbaka till i södra Spanien, där den kallas för monastrell och är tillsammans med andra rödviner i området, av strävare karaktär. I Australien och USA kallas druvan för mataro och har många gånger fallit för att betraktas som en dussindruva, men på senare tid har druvan börjar betraktas annorlunda och få mer sol på sig.Eftersom Mourvèdredruvan behöver mycket värme och sol, trivs den absolut bäst i södra delarna av Frankrike och Spanien. Från Provence - i Bandol - får man fylliga och sträva rödviner som har toner av krydda, mörka bär och örter. Många mourvèdreviner går alldeles utmärkt att lagra i sin vinkällare eller i sitt vinlagringsskåp.


I Druvkollen bjuder vi dig på smakrika druvor från världens alla hörn och vingårdar. Torra, fruktiga eller sträva - vi älskar dem alla. Välkommen att lära dig om druvorna bakom dina favortviner!