OM VINLAGRING

FRI FRAKT ÖVER 499 KR

DRUVKOLLEN: ALBARIÑO


hero

VINLAGRING - WEDNESDAY, 11 AUGUST, 2021

DRUVKOLLEN

PERSIKA & GRAPEFRUKT


Albariñodruvan odlas i Spanien och Portugal. De mest kända distrikten är Rías Baixas i Galicien och i Vinho Verde. Den vackra druvan har toner och smakar både friskt, lätt och lätt pärlande känsla på tungan till fylligt med en oljig känsla, där inslag och persika och grapefrukt framträder. De lättare vinerna passar allra bäst till skaldjur, fisk medan en fylligare variant av Albariño passar stekt fisk och ljust kött.

image

image

FRISK & FRUKTIG


De största odlingarna av Albariño är belägna i Galicien i nordvästra Spanien och norra Portugal. Från Albariñodruvan får man fruktiga och friska viner med doft och smak av persika, aprikos och grapefrukt. Många anser att de absolut finaste och bästa vinerna kommer från Rías Baixas i västra Spanien. I Portugal kallas Albariño för alvarinho eller för cainho branco. I de viktigaste området i Vinho Verde är de andra vinerna under samma namn, inte alltför sällan friska och fruktiga med en lägre alkoholhalt och ibland med en liten mängd kolsyra i.


I Druvkollen bjuder vi dig på smakrika druvor från världens alla hörn och vingårdar. Torra, fruktiga eller sträva - vi älskar dem alla. Välkommen att lära dig om druvorna bakom dina favortviner!